Exista doua lumi. Doua universuri paralele. 

In primul traiesc persoanele informate de televiziune si de ziare. In al doilea, cei care se informeaza de pe Internet. Primii au certitudini, ceilalalti au dubii si din cauza asta verifica intotdeauna mai multe surse. 

Locuitorii celor doua lumi convietuiesc in aceeasi realitate fizica, dar o percep in mod diferit. Lumea hranita de "media traditionala" e in lupta deschisa cu cealalta lume. In locul bombelor se foloseste linistea, omisiunea, falsitatea, banul, legea, interesul. E solida prima lume, pare de nedistrus. Este o lume transversala, in general de la un trust de presa la altul chiar daca par opuse, si are un singur obiectiv: sa PROTEJEZE SISTEMUL, mentinand acelasi status quo, sa impiedice ca locuitorii primei lumi sa se mute in a doua lume.

Soldatii primei lumi - dar cuvantul corect pentru ei este mercenari - fac cateodata cate o incursiune in cealalta lume, dar sunt complesiti de sute de comentarii si emailuri si trebuie sa se retraga. Cate unul nu isi mai revine din aceasta experienta. Cele doua lumi, chiar daca aparent impermeabile una cu celalalta, fara canale de comunicatie, vad din din ce in ce mai multi locuitori ai primei lumi mutandu-se in in cea de-a doua. Ca fire de nisip intr-o clepsidra. Incet-incet, dar fara incetare. 

Balaurii din prima lume reactioneaza cu nervozitate si in mod haotic. Minciunile lor sunt mai frecvente, mai furioase, mai agresive, dar si din ce in ce mai neverosimile. Intre cele doua lumi, distanta este din ce in ce mai mare. Balaurii vor sfarsi in prapastia pe care au construit-o. Nu se poate merge la infinit impotriva realitatii. 

Ei nu se vor preda niciodata. Nici noi....