In judetul Harghita (vezi aici Pensiuni Harghita), ochiul vizitatorului poate fi impresionat de frumusetile naturale si multitudinea de obiective turistice ale judetului.

 

Pentru turistul care viziteaza aceste tinuturi, este obligatoriu sa treaca prin celebra statiune balneoclimaterica Borsec (vezi aici Pensiuni Borsec), vestita pentru apele ei tamaduitoare. Aflata intre maiestuosii munti ai Giurgeului si Bistritei, aceasta statiune isi pastreaza inca farmecul si ofera frumoase monumente ale naturii, cum sunt pesterile sale, unice atat prin structura, cat si prin istorisirile cu iz de mit ce s-au raspandit in legatura cu acestea.

  

Una dintre cele mai celebre pesteri, este Pestera de Gheata, situata in Masivul Piatra Mare, in zona muntelui Chibei. Acest loc este coltul de natura unde iarna nu se incheie niciodata. Inca de la intrarea  in pestera vei fi impresionat, un sentiment de frica cuprinzandu-te cand esti pe punctul de a patrunde in taramul ghetii, in pantecul pamantului.

 

Usor, usor, coborand printr-un culoar stramt, lumina soarelui dispare, si atunci vei sti ca ai intrat in pestera. Daca nu ai o lanterna cu tine, vei fi pierdut intr-un intuneric mai inchis decat bezna noptii si un frig pe care nici cele mai geroase ierni nu-l aduc cu ele. Insa, aprinzand o lumina, frumusetea peisajului iti va impresiona vederea. Coloane de gheata stau semete in fata ta, creand un peisaj ireal, un peisaj de basm.

 

De aici se poate cobori catre Grota Ursilor, denumita asa pentru ca, odinioara, aici se adunau ursii de caverna, in asteptarea primaverii. Grota Ursilor arata ca o deschizatura intre doi pereti de munte, sapata de-a lungul anilor de apa si vant.

 

Geografia grotei se prezinta sub forma unor culoare inguste cu aspect de defileu care te poarta catre capatul unei peșteri fara tavan. Tot aici intalnim o formatiune carstica  numita "Cerdacul Iadului", presarata cu cateva mici peșteri sau adancituri in stanca.

Traseul este accesibil pe tot parcursul anului si are un grad de dificultate ușor  iar de-a lungul culoarelor se intalnesc destule trasee de escalada pentru alpinistii impatimiti.

Aerul curat si plimbarea vor face din excursia ta o iesire relaxanta si reusita.