Actuala masa politica (folosesq masa politica, pentru ca totusi cuvantul clasa se invecineaza cu o semnificatie rafinata!) s-a invartit, s-a rasucit, s-a intors de pe o parte pe alta, s-a ingramadit in coltul societatii noastre pana cand, ca o chiftea data prin faina a adunat in continutu-i toata (sau aproape toata) mizeria societatii…

 In spatiul mai putin rau famat ramas, lumea nu se prea uita pt ca e obisnuita sa nu mai fie nimiq acolo decat actuala masa politica…iar ea restrnasa in coltucul ei, lasa acum posibilitatea unei imense scene goale pentru a aparea un nou actor.

 Nu aveti sentimentul ca politica din Romaina s-a comprimat? A intrat ea in ea insasi pana a ramas doar o bucatica fetida si absolut nefrecventabila? Si, mai rau, inutlizabila electoral..!?

 S-au amestecat idei, doctrine, ideologii, curente, stanga, dreapta, dreaptanga, stangreapta… I s-a omogenizat spectrul, micsorandu-i-se volumul ideologiq. 

S-a micsorat cantitativ prin reducerea ofertei. Daca inainte promisiunile electorale, aceaste fete morgane politice, erau totdeauna mai multe, azi, se poate castiga un scrutin doar cu o singura iluzie promisa (vezi anticoruptia). Deasemenea in plan calitativ: inainte promisiunile erau unele ce frizau normalul interes obstesq, chiar daca ramaneau iluzii; azi avem promisiuni fictionare spuse direct si fara niciun fel de rusine (vezi autostrada suspendata ).

 Conglomeratul acesta politiq de azi este creat de faptul ca nu mai exista “aerisire” ideologica, si nu mai da sansa unui suport electoral. I-a disparut frumusetea si  pe cale de consecinta efectul exerciat asupra interesului popular. E ca la suporterii sportivi, daca nu mai exista specatacolul sportiv, ei nu mai vin sa admire competitia. Mai sunt doar cei cativa captivi, care dintr-o scuza subculturala, raman agatati de ecrane (sau bancile din stadion, dupa caz), sustinand ceva ce nu inteleg prea bine, dar stiu ca “asa trebuie sa fie”. Perfect valabil si pentru viata politica. Ceilalti, carora cultura le permite, nemai gasindu-si reprezentat in cetate, sufera de izolare.

 Este cam ce se intampla acum cu mare parte din populatia educata care isi intelege propria viata.

 Deci in golul lasat e spatiu de reprezentare politica acum, cum nu a fost niciodata in perioada istoriei postdecembriste. E loq si de doctrina, si de idei, si de miscare sociala….

Asteptarea acestui “mesia” politiq preseaza destul de mult mintile celor care cred si mai spera.

 “ …in coltul opus, cu manusa aruncata deja a provocare, P.A.N.!” (Partidul Asteptarilor Noastre)