Aprilie 2010

Exasperantza

Postat la 23-Apr-2010, ora 01:57 PM, de [Eugen Balaban]
0 Comentarii

     Romania, o tara de fel exasperata, devine acum in timpul acestei crize mondiale o tara exasperanta (vezi iritarea europeana pe care o creaza).

O tara care prin definitie nu are o cultura a ordinii, a arhitecturii, a infrastructurii, a culturii politice, nu resimte nevoia dezvoltarii la nivelul sistemului propriu sau al aceluia din care face parte. Exasperarea venal-biologica nu permite raportarea la ceilalti, dar face loq dezvoltarii unei exasperari si mai prapastioase.

 

Hai sa salvam un cuvant!

Postat la 16-Apr-2010, ora 01:46 PM, de [Eugen Balaban]
2 Comentarii

     Daca nu facem ceva cu cuvantul deontolog (si intreaga lui familie de cuvinte), se va produce o importanta deturnare lingvistica. Aceste cuvinte vor deveni peiorative, si se vor situa la periferia vocabularului, acolo unde se gasesq cuvintele murdare si defaimatoare, pierzandu-si calitatea intrinseca, ce contine o importanta componenta morala, cuvantul in sine reflectand un compendiu de reguli cu esenta morala sau pur administrativa.

 

De ce se afla in pericol cuvantul deontolog? Pentru ca azi e confiscat de unul ca Mircea Badea si terfelit aproape zilniq prin folosirea lui numai in sens dispreciativ, aruncandu-l cu fiecare pronuntie la cosul deriziunii lingvistice.

<
>
LogIQDoc

X