Noiembrie 2009

Traim din nou periculos!

Postat la 23-Nov-2009, ora 09:54 PM, de [Eugen Balaban]
2 Comentarii

    Ca intr-un film de actiune, observam in orele astea, si o sa mai vedem in zilele urmatoare, o efervescenta naucitoare! 

 

Urmariri de masini care alearga pe contrasens, impuscaturi de pe geamul limuzinei, inevitabile batai prin fabrica dezafectata, printre conducte cu abur sau conducte de gaz (sic), cu sarituri de la un nivel la altul si cu suturi in carotida! 

Unii au pus mana pe diplomatul cu voturi si incearca sa dea prafuri la schimb, se impusca, se-njura, se ameninta fata in fata cu pistoalele indreptate catre frunti, cand deodata, apre glontul salvator din te miri ce directie....

Actiune, ce mai...!

Suspans abundent!

Despre cultura

Postat la 18-Nov-2009, ora 12:03 PM, de [Eugen Balaban]
1 Comentariu

 

    Dupa terminarea bunastarii intelectuale, politice, culturale si sociale a Romaniei, adica perioada de pana in Al doilea razboi mondial, apoi odata cu inceperea Ocupatiei sovietice si continuand tragiq, pana azi, dintre toate suflurile sociale, cultura pare a fi cea mai afectata...

 

Cultura in vremea comunismului a fost caracterizata de o rigiditate poruncita. A fost ca un robot, o constructie inerta, noninteractionala, impusa, in jurul careia trebuiau invartite fluxurile culturale de comunicare, dar dupa tiparul poruncii.

 

Acum, dupa caderea (oare?) a regimului totalitarist, arhitectura culturala si-a intrat in firescul liber-creational, a capatat desjugarea poruncii dar si desfraul exprimarii.

 

 

La intelectualul discriminat

Postat la 09-Nov-2009, ora 11:52 AM, de [Eugen Balaban]
2 Comentarii

     Este fantastica divizarea culturala din mirifica noastra tara...

Deunazi, pe un site de amuzament gasesq un demers ce emana curaj si oarecare sprit justitiar. 

O anomalie la prima vedere, dar totusi o atitudine ce se vrea a face lumina in problema dificultatilor de comunicare intre tipurile de pesonaje ale acestei povesti.

 

Este vorba despre un anunt la mica publicitate, prin intermediul caruia, OMUL isi inchiria "garsoniera, complet renovata, tv, frigider, masina de spalat etq." Aici nu etq-ul care poate ascunde orice sub coperta lui este problema ... de exemplu:"situat langa ghena de gunoi", "libarci", "paianjeni" ...ci modul cum OMUL incearca sa transeze problema  comunicarii cu viitorul sau chirias. 


<
>
LogIQDoc

X